Erilaisia ilmoitustauluja

Ilmoitustaululla rajaat kohdeyleisösi tarkkaan ja viesti menee varmasti perille

Vaikka ilmoitustaulusta tuleekin monelle ennen kaikkea koulutunnelmat, ovat ne kuitenkin edelleen erittäin suosittuja ja toimivia vaikuttamiskanavia koulumaailman ulkopuolellakin. Ilmoitustaululla voidaan tiedottaa esimerkiksi kokouksista, myydä ja ostaa esineitä ja markkinoida omia palveluita tai tuotteita. Usein ilmoitustaulut tavoittavat yllättävän suuren määrän ihmisiä paikallisesti, ja viesti menee varmasti perille juuri niille, joita tavoittelet. Vaikka levikki on huomattavasti pienempi kuin vaikkapa sosiaalisen median mainoksissa, ei sille tule varmastikaan yhtäkään turhaa katselukertaa sellaiselta, jota asia ei millään tavalla kosketa.

Valitsemalla ilmoitustaulusi oikein valitset siis samalla myös kohdeyleisösi, ja rajaat sen hyvinkin tarkkaan. Mistä kaikkialta ilmoitustauluja sitten voi löytää ja millaisiin tarkoituksiin niitä voi käyttää? Lue lisää alta!

Ilmoitustauluja on kaikkialla

  • Koulujen ilmoitustaulut

Koulujen ilmoitustaulut ovat mainio tapa tavoittaa juuri tietyn ikäistä ja tietyistä asioista kiinnostunutta yleisöä. Täällä on hyvä markkinoida esimerkiksi opiskelijoita koskevia tarjouksia tai opiskelijatapahtumia sekä tietenkin opiskelijoita mahdollisesti kiinnostavia työ- tai opiskelumahdollisuuksia. Monesti koulun omat asiat ilmoitetaan edelleen ilmoitustaululla, joten opiskelijat lukevat sitä varmasti ahkerasti.

  • Työpaikkojen ilmoitustaulut

Tietyn työyhteisön tavoittaminen käy kätevästi kyseisen työpaikan ilmoitustaululla, jonne voi jättää esimerkiksi kokous-, koulutus- tai työilmoituksia, jotka saattavat kyseistä kohderyhmää kiinnostaa. Muista kohdentaa mainonta juuri valitsemaasi kohderyhmään, ja pyri tekemään sellainen mainos, joka erottuu taulun muuten täyttävistä valkoisista aanelosista.

  • Taloyhtiöiden ilmoitustaulut

Jos taloyhtiössä kuohuu, löytyy tieto varmasti taloyhtiön ilmoitustaululta. Se on mainio väylä ottaa yhteyttä talon kaikkiin, tai tiettyihin asukkaisiin esimerkiksi kokouksen, tai yhteisten tapahtumien ilmoittamisen merkeissä. Toiseksi myös ongelmatilanteissa voi turvautua ilmoitustauluun, sillä se on usein helpompi paikka setviä asioita puhtaaksi kuin vaikkapa oikeussali.

  • Kauppojen ilmoitustaulut

Mikäli haluat tavoittaa mahdollisimman laajan yleisön paikallisesti, on lähialueesi kauppojen ilmoitustaulu se paikka, missä haluat markkinoida. Kauppa on yksi harvoista paikoista, missä lähes jokainen käy, ja vieläpä säännöllisesti. On siis hyvin suuri todennäköisyys sille, että suuri määrä silmäpareja näkee ilmoituksesi ainakin ohimennen ja ne, joiden kiinnostuksen se saa heräämään, jäävät ottamaan siitä tarkemmin selvää.