Erilaisia nettiyhteisöjä ikäluokittain

Ihmiset kaipaavat yhteisöllisyyttä ja toisten kaltaistensa seuraa. Internet tarjoaa tälle oivallisen väylän. Internetin avulla ihmisen piirien koko näet moninkertaistuu verrattuna siihen, mitä se on ollut ennen internetin aikaa. Nyt samankaltaista seuraa voi hakea maailmanlaajuisesti, ja parhaan ystävänsä voi löytää vaikkapa toiselta puolelta maapalloa. Kaikenikäiset ihmiset nauttivat yhteisöllisyyden tunteesta. Juuri siksi internettiin onkin perustettu runsaasti eri yhteisöjä kaiken ikäisille. Tietyn ikäsille tarkoitetut yhteisöt varmistavat sen, että jokaisen on turvallista liikkua yhteisössä ja puhua siellä itselleen tärkeistä asioista pelkäämättä niiden joutuvan vääriin käsiin.

Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret ovat hyvin visuaalisessa iässä, joten paras tapa

yhteisöllisyyteen on mahdollisimman visuaalisen virtuaaliyhteisön avulla. Tällaisissa peleissä itselle luodaan usein avatar, jonka kautta peliä pelataan ikään kuin itsenään avatarin kautta ja sosiaalistutaan muiden samanhenkisten kanssa. Tällaiset yhteisöt on usein suunnattu tietyn ikäisille pelaajille, ja niiden teemat saattavat vaihdella hieman juurikin sen mukaan, minkä ikäisille peli on suunnattu. Virtuaalisista yhteisöistä voidaan tehdä lapsiystävällisempiä esimerkiksi rajoittamalla niiden ominaisuuksia kiusaamisen ehkäisemiseksi.

Erilaisia lapsille ja nuorille tarkoitettuja virtuaaliyhteisöjä ovat esimerkiksi

-Panfu

-Club Penguin

-Moviestarplanet

-Habbo

Aikuiset

Aikuisille sopivia yhteisöjä ovat etenkin foorumit, joilla samoista asioista kiinnostuneet ihmiset voivat kokoontua keskustelemaan. Omia foorumeita on olemassa vaikkapa nettikasinoista kiinnostuneille, alkoholisteille, häitä suunnitteleville, lemmikkieläinten hoidosta kiinnostuneille ja äideille, joten aiheita todellakin riittää ääripäästä toiseen. Tällaisilla alustoilla voi helposti keskustella muiden samanhenkisten ihmisten kanssa ja jakaa ja pyytää neuvoja haastaviin tilanteisiin. Aikuisille foorumit myös tarjoavat harvinaisen helpon väylän hankkia lisää ystäviä, minkä on tutkitusti huomattu vaikeutuvan huomattavasti vanhemmiten. Mistä tahansa pidätkin, löytyy sinullekin varmasti juuri sinua kiinnostava foorumialusta.

Vanhukset

Vanhuksille yksi sopivimmista kanssakäymisen alustoista ovat erilaiset sosiaaliset pelit, joihin on upotettu myös keskustelumahdollisuus vastustajan kanssa. Erilaisten pelien pelaaminen pitää vanhuksen mielen virkeänä ja näin puolestaan ehkäisee monia vakavia mielen sairauksia ja pitää henkilön terveempänä. Lisäksi yhdessä pelatessa voi löytää uusia sydänystäviä ja haastaa itseään yhdessä. Vanhoilla päivilläkään ei ole liian myöhäistä solmia uusia ihmissuhteita!